Les 7: haakpatronen leren lezen

Hoe voelt dat om de Halswarmer af te hebben? Waarschijnlijk voelt het goed en wil je verder. Dat komt goed uit! Omdat niet alle patronen zo duidelijk worden beschreven als de halswarmer die je hebt gemaakt staar hier uitgelegd hoe je een Haakpatroon kan lezen.

Leren haken starterspakket

Ben je begonnen met het starterspakket die wij aan het begin van deze serie” haken voor beginners” noemde dan heb je daarbij enkele patronen gekregen die je hierna kunt maken. Een hele leuke is de muts. Die past leuk bij de halswarmer en er worden de zelfde steken in gebruikt!


Haakpatroon lezen

Een haakpatroon lezen is helemaal niet zo moeilijk! In veel haakboeken en op internet worden afkortingen gebruikt. De losse wordt dan vaak opgeschreven als een L, een vaste als een V, een stokje als st en een dubbel stokje als dst. Bij de patronen staat meestal wel aangeven wat waar voor staat. Op leren haken maken we zo min mogelijk gebruik van afkortingen omdat het zo overzichtelijk te houden. Hieronder wel een voorbeeld hoe dat er uit zou kunnen zien.

Toer 1                 6 l

Toer 2                 5 v, 1 l

Toer 3                 5 st, 1 l

Toer 4                 5 dst, 1 l

 

Downloadbare haakpatronen

Nu je weet hoe je een haakpatroon kan lezen kun je aan de slag met eigen patronen. In de database van lerenhaken staan een aantal haakpatronen en we hopen dat deze snel groeien!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *