Mijn gehaakte pop

Review mijn gehaakte pop

Je eigen gehaakte pop maken, die je helemaal naar je eigen hand kunt aanpassen, dat klinkt toch leuk? In het boek Mijn gehaakte pop staat een basispop en een heleboel kleertjes, zodat je haar voor elke gelegenheid een gepaste outfit aan kan trekken.

Je kunt de pop voor jezelf maken, maar je kunt haar ook leuk cadeau doen! Je kunt de gehaakte pop aanpassen aan wat je zelf leuk vindt. Je kunt haar verschillende haarkleuren geven en verschillende kleertjes. Je kunt haar ook op iemand laten lijken door haar dezelfde haarkleur te geven en haar kleertjes aan te trekken die diegene ook zou dragen.

Mijn gehaakte pop

Mijn gehaakte pop

Het boek

Mijn gehaakte pop kwam in 2013 uit in het frans, het boek is geschreven door Isabelle Kessedjian. In 2014-2015 kwam het boek ook uit in het Nederlands.

Voorin het boek staan een heleboel foto’s. Als je door het boek heen bladert, krijg je gelijk zin om aan de slag te gaan met je eigen pop haken.

Mijn gehaakte pop

Op elke foto staan weer andere kleertjes afgebeeld in een andere omgeving. Zo heb je bijvoorbeeld een popje op school, op de zuidpool, op het platteland, aan het stand, in de regen en een popje dat gaat slapen.

Mijn gehaakte pop

Patronen

Achterin het boek staan alle patronen beschreven. Er staat een basispatroon van de pop, deze kan je in elke huidskleur maken die je wilt. Daarna geef je je popje haartjes en dan kan je aan de slag met het kiezen van de kleertjes. Van alle kleertjes en accessoires die op de foto’s in het begin staan staat een haakpatroon in het boek. Dus ook de patronen van de camera, het zwembadje, het emmertje, de knuffelbeer, de schooltas en de pinguïn.

De patronen zijn goed beschreven, maar er staan hier en daar wel wat fouten in. Het onderbroekje voor mijn popje werd namelijk veel te groot en je wil natuurlijk niet dat je onderbroekje afzakt!

Mijn gehaakte pop

Materialen

Kwa materialen kun je voor deze gehaakte pop eigenlijk heel veel verschillende soorten garens gebruiken. Je kunt een dun soort garen gebruiken, dan word je popje wat kleiner, maar je kunt ook een dikker garen gebruiken, dan word je popje wat groter. Je kunt de kleertjes ook van verschillende materialen maken, let dan wel even op dat de maten wat kunnen veranderen en dat je het patroon dan misschien een beetje moet aanpassen.

Mijn gehaakte pop

Conclusie

De foto’s in het boek zijn heel mooi en je krijgt gelijk zin om te gaan haken. De pop is leuk om te maken en het is leuk om verschillende kleertjes te maken die je kunt verwisselen. De patronen zijn goed beschreven, hier zitten alleen soms wat fouten in. Ondanks dat zou ik het boek zeker aanraden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *